Om utmärkelsen
Kriterier
Nominera
Mottagare av priset
Kontakta oss

Hem
3
Mottagare av Årets läkarstudent
Årets läkarstudent 2012 - Hanna Samuelsson
från Lunds universitet

Inför ett äventyr är det ibland svårt att veta vad man ska ta med sig. Men på läkarutbildningen kan man vara säker på att en bra medmänniska är det bästa man önska på resan. För läkarprogrammets alla dagar är inte fyllda av solsken: det finns ibland många ideal att leva upp, krävande studier och ibland för lite utrymme att vara snäll mot sig själv eller sina medmänniskor. Vid dessa tillfällen kan en skenbart liten sak som ett vänligt ord, en varm hand eller en förstående blick göra skillnaden mellan en dålig och bra dag.

En som varit en evig källa till bra dagar är Hanna Samuelsson. Hanna, som läser medicin i Lund, har stöttat sina medstudenter sedan utbildningens första veckan. Genom att generöst dela med sig av sin kunskap och stora material, stötta studiekamrater i svåra stunder och med sin värme är hon ett föredöme för alla läkarstudenter. Att bli en bra läkare handlar inte bara om att hjälpa alla framtida patienter, utan lika mycket redan idag vara ett stöd för sina medmänniskor. Hanna förkroppsligar detta på bästa vis och är därför Årets läkarstudent 2012.

Vi tackar henne för hennes insatser och önskar henne lycka till i framtiden!

Ansvariga för Årets läkartstudent

Hannasamuelsson_small
Hanna Samuelsson
Grattis, Hanna som blev Årets läkarstudent! Hur glad är du?
Jag är jätteglad, och känner mig så klart väldigt hedrad!

Vem är du? Kan du beskriva dig själv i tre ord?
Optimistisk, omtänksam och strukturerad.

Vad gjorde att du ville bli läkare?
Min mamma, som arbetar som barnsköterska, väckte tidigt mitt intresse för medicin. Med idrotten kom sedan min fascination för människokroppen, och viljan av att göra skillnad fick jag när min pappa gick bort i cancer. Visst är studierna tuffa ibland, men hittills har jag inte ångrat mitt beslut en enda gång!

Du gör mycket för studenterna omkring dig - varför?
Mycket och mycket vet jag inte... Jag skulle vilja beskriva mig som en typisk lagspelare – som en person som hellre delar framgång med andra än firar lyckade resultat ensam. Det där med konkurrens har aldrig varit min grej, i alla fall inte sedan den stunden då jag upptäckte att min tvillingsyster alltid skulle ligga 15 minuter före mig oavsett vad det gällde... Att hjälpa andra är otroligt givande – sedan om det så gäller studierna, vardagslivet eller idrotten är min erfarenhet att man alltid får något tillbaka.

Vad har du för drömmar?
Oj, jag har många drömmar! Att en dag få arbeta som barnläkare är en av dem, att vara en del av Läkare utan gränser en annan.

Om du vill glömma läkarstudierna för en stund, vad gör du då?
Då beger jag mig till gymmet eller ger mig iväg på en lång löprunda med hög musik i lurarna.

Tack för intervjun!

Hanna Samuelsson kan nås på epost: hanna.samuelsson.164 (snabel-a) student.lu.se. Klicka på bilden ovan för högupplöst version.


Mottagare av priset:
Årets läkarstudent 2016 - Ida Boström
Årets läkarstudent 2015 - Susanna Charboti
Årets läkarstudent 2014 - Mahmoud Azzam
Årets läkarstudent 2013 - Nils Karlsson
Årets läkarstudent 2012 - Hanna Samuelsson
Årets läkarstudent 2011 - Olivia Kiwanuka

Är ditt namn nästa på listan? Nominera till Årets läkarstudent!


Årets läkarstudent
Grundat av Kandidaterna
hej@aretslakarstudent.se