Om utmärkelsen
Kriterier
Nominera
Mottagare av priset
Kontakta oss

Hem
3
Mottagare av Årets läkarstudent
Årets läkarstudent 2016 - Ida Boström
från Umeå universitet

Stort grattis till Ida Boström, Umeå Universitet, som är Årets läkarstudent 2016!

Om ett mål med livet är att vara förändringen man vill se i världen, så har Ida Boström redan nått fram. Under sina studier vittnar hennes kurskamrater om hennes gåva att glädja och motivera människor omkring henne. Ida har fått många nomineringar som alla återkommer till den värme och energi som hon sprider och hur detta påverkat dem till att bli bättre framtida läkare. Genom det visar Ida på möjligheten att i sina dagliga handlingar och sin attityd kunna hjälpa sina medmänniskor. Det är ett föredöme för oss alla!

Vi är därför glada att kunna utse Ida till Årets läkarstudent!

Vi tackar henne för hennes insatser och önskar henne lycka till i framtiden!

Idabostrom_small
Ida Boström
Grattis! Hur glad är du?
Det var en helt ofattbar känsla när jag fick beskedet, en enorm ära och glädje! Framförallt tanken på att jag blev nominerad av människor, förmodligen kurskamrater, som lärt känna mig genom dessa tuffa terminer, peppat och stöttat mig genom dem samt följt mig i min sjukdom. Tunga dagar har de gjort lätta och jag är dem evigt tacksam för det, och nu detta! Den tacksamhet jag känner är obeskrivlig. Tänk att jag får ha dem i mitt liv.

Vem är du? Kan du beskriva dig själv i tre ord?
Livsglad, kärleksfull och snäll.

Vad gjorde att du ville bli läkare?
Att ha verktygen i min hand och fixa sjukdomar. Drömmen om att hjälpa sjuka människor att bli bättre, bli friska, har jag haft sedan liten. Även att förstå min egen sjukdom och kunna göra allt i min makt för att få vara vid liv så länge som möjligt.

Du gör ju massa bra saker för andra - varför?
Jag gör inte så mycket tror jag, jag bara är och delar mina tankar och känslor öppet. Till exempel tror jag de ser hur mycket jag uppskattar livet och min kamp för att få vara kvar. Min uppskattning ger dem nog perspektiv och förhoppningsvis smittar livsglädjen av sig.

Vad har du för drömmar?
Att få bli frisk från min spridda bröstcancer som idag är så omfattande att min tid är knapp om det fortsätter i samma takt. Att få leva tills jag blir gammal och skruttig med mina barn, min man och dela många härliga upplevelser med dem. Samt att som läkare, få hjälpa människor må bra.

Om du vill glömma läkarstudierna för en stund, vad gör du då?
En bra film med familjen, goda snacks i form av ostar och lite vin. Jag älskar filmer med humor och action. Det är bästa sättet att glömma. Är jag på universitetet och behöver en stund med "time-out" så är klasskamraternas surr bästa botet. De får mig att skratta, känna mig lugn och glad inombords.

Tack för intervjun!

Ida kan nås på epost: idabostrom (snabel-a) yahoo.co.uk.


Mottagare av priset:
Årets läkarstudent 2016 - Ida Boström
Årets läkarstudent 2015 - Susanna Charboti
Årets läkarstudent 2014 - Mahmoud Azzam
Årets läkarstudent 2013 - Nils Karlsson
Årets läkarstudent 2012 - Hanna Samuelsson
Årets läkarstudent 2011 - Olivia Kiwanuka

Är ditt namn nästa på listan? Nominera till Årets läkarstudent!


Årets läkarstudent
Grundat av Kandidaterna
hej@aretslakarstudent.se