Om utmärkelsen
Kriterier
Nominera
Mottagare av priset
Kontakta oss

Hem
3
Mottagare av Årets läkarstudent
Årets läkarstudent 2014 - Mahmoud Azzam
från Göteborgs universitet

Det är med glädje vi presenterar Årets läkarstudent 2014: Mahmoud Azzam.

Mahmoud bedrev under sommaren & hösten 2013 ett globalt projekt i 5 länder i Central och Latinamerika och undersökte hur man kan använda sig av mobilteknologi för att främja hälsovården i utvecklingsländer. Han har dessutom volontärarbetat med blinda barn i Polen, varit mentor åt ungdomar med drogproblem, skolsvårigheter & mobbning och även stöttat ungdomar på en flyktingförläggning i Skåne. Han är en förebild för alla läkarstudenter i engagemang!

Vi tackar honom för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden!

Ansvariga för Årets läkartstudent


Mahmoudazzam_small
Mahmoud Azzam
Grattis! Hur glad är du?
Väldigt glad! Det är alltid kul när ens hårda arbete uppmärksammas och uppskattas, extra så när arbetet också belyser något angeläget inom hälsa och medicin!

Vem är du? Kan du beskriva dig själv i tre ord?
Utåtriktad, driven och engagerad.

Vad gjorde att du ville bli läkare?
Med min bakgrund som palestinier, född i ett flyktingläger och uppväxt i olika flyktingförläggningar, har jag en genuin ambition att hjälpa och förbättra tillvaron för det palestinska folket. Sedan har jag en examen från Handelshögskolan i Stockholm och jobbade inom finans i London i 3 år, men upplevde inte att finansbranschen var tillräckligt tillfredsställande. Jag valde att sadla om. Läkaryrket passar min person bättre och genom denna hoppas jag att kunna göra mer för att hjälpa utsatta människor. Att till exempel kunna arbeta med organisationer som Läkare Utan Gränser i Palestina är verkligen något som driver mig i mina studier.

Du gör ju massa bra saker för andra - varför?
Jag stimuleras som mest och utvecklas som bäst när jag jobbar med och för andra människor. Man känner sig mer levande helt enkelt.

Vad har du för drömmar?
Många drömmar utöver ovan nämnda! Rent professionellt så är min ambition att jobba globalt med medicin, antingen kliniskt eller med healthcare policy. Det ultimata vore en tjänst där det kliniska och det organisationella arbetet överlappar. Jag skulle också vilja lära mig ryska, teckenspråk och bli fullt flytande på franska… Men svårast av allt, att avklara ett maratonlopp på under 3.30… Ja, man kan ju alltid drömma!

Om du vill glömma läkarstudierna för en stund, vad gör du då?
Jag försöker resa så mycket som en studentbudget tillåter! Och då helst till destinationer där jag kan ta mig an en utmaning - som en kontrast till vardagslunket. Till exempel har jag sprungit över tio maratonlopp inklusive New York, London, Berlin, Barcelona och Paris. Jag har även avklarat ett 100 kilometers ultramaraton och en Ironman. Just nu försöker jag övertala en vännina att åka med mig till Indien för ett ”Auto Rickshaw Race” genom landet, fast det går sisådär alltså... Men jag har inte gett upp hoppet än... Hon kanske kan lättare övertalas nu när hon får en möjlighet att resa med Årets Läkarstudent. Någon annan som är sugen att haka på annars? ;)

Tack för intervjun!

Mahmoud kan nås på epost: mahmoud.m.azzam (snabel-a) gmail.com. Klicka på bilden ovan för högupplöst version.


Mottagare av priset:
Årets läkarstudent 2016 - Ida Boström
Årets läkarstudent 2015 - Susanna Charboti
Årets läkarstudent 2014 - Mahmoud Azzam
Årets läkarstudent 2013 - Nils Karlsson
Årets läkarstudent 2012 - Hanna Samuelsson
Årets läkarstudent 2011 - Olivia Kiwanuka

Är ditt namn nästa på listan? Nominera till Årets läkarstudent!


Årets läkarstudent
Grundat av Kandidaterna
hej@aretslakarstudent.se